Tineri Antreprenori de Succes


Proiectul “Tineri Antreprenori de Succes” urmăreşte prin obiectivul său general – „Creşterea potenţialului antreprenorial al studenţilor şi absolvenţilor din învăţământul superior prin dezvoltarea culturii antreprenoriale şi prin îmbunătăţirea competitivităţii şi adaptabilităţii potenţialilor antreprenori” să facă din antreprenoriat o opţiune de carieră pentru fiecare student şi tânăr absolvent. Acest deziderat se va realiza prin creşterea abilităţilor persoanelor din grupul ţintă de a concepe şi materializa idei de afaceri. Proiectul răspunde astfel imperativelor menţionate în obiectivele specifice ale D.M.I.3.1 („Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi manageriale în vederea îmbunătăţirii performanţei şi formării profesionale actuale a persoanelor, pentru a dezvolta spiritul antreprenorial şi pentru a genera un număr crescut de afaceri”).

Prin obiectivele specifice proiectul urmăreşte:

 – Dezvoltarea culturii antreprenoriale prin îmbunătăţirea accesului la informaţii din domeniu, cu focalizare pe tineri (studenţi, absolvenţi ai studiilor superioare). Acest obiectiv îşi propune o creştere a interesului pentru antreprenoriat în rândul grupului ţintă, prin generarea unei atitudini pozitive faţă de cultura
antreprenorială.

– Prezentarea oportunităţilor existente în mediul de afaceri din România în vederea implicării active a tinerilor în antreprenoriat. Prin aceste servicii se va asigura o încurajare a antreprenoriatului focalizată pe domenii de interes specifice pentru grupul ţintă.

– Dezvoltarea de abilităţi practice şi furnizarea de cunoştinţe teoretice necesare pentru iniţierea şi menţinerea afacerilor, pentru studenţii şi absolvenţii de studii superioare în cele 8 regiuni de dezvoltare.

– Stimularea conceperii şi implementării unor planuri de afaceri. O.S.3. si O.S.4. vor realiza o creştere calitativă a nivelului de pregătire necesar conceperii, dezvoltării şi menţinerii unei activităţi independente în rândul grupului ţintă. Creşterea calitativă a nivelului de pregătire va fi realizată prin dezvoltarea de competenţe antreprenoriale şi manageriale.

 – Acordarea de sprijin pentru iniţierea afacerilor, constând în facilitarea finanţării şi consultanţă specializată. Prezentul obiectiv încurajează dezvoltarea antreprenoriatului prin susţinerea în procesul de implementare a iniţiativelor valoroase ale membrilor grupului ţintă. Prin realizarea acestor obiective, proiectul va contribui la creşterea pe termen lung a capacităţii antreprenoriale la nivel naţional al studenţilor şi tinerilor absolvenţi, promovându-se totodată o cultura antreprenorială bazată pe dezvoltare durabilă, ca efect pe termen lung. Totodată, scopul proiectului se înscrie în obiectivul general al Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, deoarece prin dezvoltarea competitivităţii urmărim dezvoltarea capitalului uman pentru a fi capabil să facă faţă cerinţelor unei pieţe a muncii modernă şi flexibilă.

Cursurile se vor desfasura astfel

 20 – 22 aprilie Bucuresti – Universitatea Politehnica Bucuresti

 27 – 29 aprilie Sud Ploiesti, Targoviste – locatia salilor va fi comunicata ulterior

 4 – 6 mai Sud – Est Galati, Constanta – locatia salilor va fi comunicata ulterior

Inscrierea (pentru Ploiesti – pana duminica 22.04.2012) se face AICI  

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s