Anton Anton… care toarna… ce vrea el!


Da, da, domnul muncitor de aici, are de zi si chip..

Pare implicat nu?

Cum cine e? E domnul Marin Anton – secretar de stat (din partea PD-L), un domn pe care il admiram mult pentru ca a reusit sa puna deoparte cateva mici chestii, un tip econom , ce nu m-a impesionat doar pe mine.

Iata ce zic cei de la Catavencu:

„A fost cercetat de PNA pentru privatizarea unei societăţi de stat din Buzău – SC Cord. Potrivit presei, Marin Anton a susţinut o firmă bulgărească, EP Commerce, la privatizarea firmei buzoiene, în aceeşi perioadă în care era şi deputat în Parlamentul României. După ce bulgarii au reuşit să cumpere complexul, Anton a devenit preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei care a achiziţionat complexul.

Averea lui Marin Anton (împreună cu soţia) este impresionantă: deţine aproximativ 2 (două) milioane de metri pătraţi  în judeţele Buzău, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu; a vîndut un teren în Bucureşti cu aproximativ 2 milioane de euro; are patru case în Bucureşti (una cu valoare de impozitare de 400.000 euro) şi patru case la ţară; 250.000 euro în tablouri, ceasuri, bijuterii; 300.000 euro în conturi; peste un milion de euro în împrumuturi către terţi şi în acţiuni la peste zece societăţi; venituri din dividende şi salarii – peste 120.000 euro; nu are nici un autoturism, deţine doar o remorcă.

Si in redactia ziarului Gandul (27.02.2009) sentimentul de admiratie, uimire si mandrie pentru reusita dansului, este prezent:

Nu pentru bani am venit secretar de stat. Eram prim-vicepreşedinte al PD-L Ilfov şi, deci, sunt trimisul judeţului într-un post înalt”, a declarat el pentru Gândul. La minister, Anton Marin se ocupă „de transporturi navale şi ceva din transportul aerian”, după cum spune chiar el.

 În planul afacerilor, actualul secretar de stat spune că a început să cumpere terenuri din 2000 şi s-a oprit din achiziţii prin 2007. Recunoaşte că unele terenuri le-a achiziţionat în scopuri pur speculative, dar îi pare rău că a ratat momentul vânzării unora dintre ele. Este vorba de patru loturi din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, cu o suprafaţă totală de 212.100 mp. „În 2007 am avut cumpărători, dar nu am vrut să vând. Ce să-i faci, am pierdut trenul”, spune demnitarul. Cu totul altfel se pune problema atunci când vine vorba de terenurile pe care le deţine în judeţul Buzău: „O parte din aceste terenuri sunt livezi şi păduri. Livada este frumoasă, am întinerit-o. Aici nu se pune vorba de speculaţie, vreau să păstrez livada. România importă prea multe fructe” (bai esti nebun ???!!!)

 Nu ezită să vorbească despre episodul RAFO, despre care-şi aduce aminte cu plăcere, spunând chiar că este foarte mândru de ce a realizat acolo. „Marian Iancu m-a angajat să administrez RAFO şi am semnat un contract de management cu el, în numele firmei mele, V&V Trading. În octombrie 2003, societatea avea datorii la stat de 8.600 miliarde de lei, iar când am plecat, în 2007, totul era plătit la zi, inclusiv restanţele. A fost un target pentru mine, ca profesionist“, spune Anton Marin.

Potrivit datelor Agenţiei de Monitorizare a Presei, mai mulţi angajaţi ai lui Anton Marin, la acea vreme înregimentat în PNL, au ocupat funcţii de conducere în cadrul RAFO şi apoi au fost arestaţi preventiv, fiind cercetaţi pentru diverse infracţiuni. Demnitarul neagă însă cu vehemenţă: „Nici un om de-al meu nu a fost nici măcar reţinut, nici vorbă să fie arestat. Cât am stat eu la RAFO, statul român a încasat de la rafinărie peste un miliard de euro“. Chiar dacă, în 2004, Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să-şi dea demisia din Parlament şi din partid, din cauza scandalului RAFO, afacerile lui Anton Marin au mers mai departe ca unse. Numai împrumuturile acordate diverselor societăţi şi plasamentele totalizează peste cinci milioane de lei. A lucrat şi pe brânci.

De la una din firme a luat salariu de director general, iar de la alte două, de director financiar, cu normă întreagă sau numai patru ore pe zi. Alţi bani au provenit din închirierea a două apartamente – 10.784 de lei pe an, iar dividendele de la firmă au totalizat 417.000 lei în 2008. Acum are salariu fix, de slujbaş la stat: 4.800 de lei pe lună. (date la 27.02.2009)

Cum era aia ma: Basescu lupta pentru tine?! Clar….

Reclame

4 comentarii

  1. iulian, mi s-a acrit de asemenea personaje! toti cu aceleasi mutre de oligofreni, securisti, comunisti imputiti care ne hlizesc in fata si ne calca mutrele ca de… cica sunt la putere si nu oricum, da’ mai au si un presh…e…dinte… care-i sprijina si-i cocoleste…

    unde e justitia? in buzunar la baselu 😉

  2. @ Snake…si buzunarul lui e rupt … cat tupeu nesimtit au prins lichelele astea…raman masca ce pot sa declare astia si foarte putini sunt macar indignati de ei..blogul tau ii prezinta pe unii din nemernici astia asa cum ar trebui sa fie vazuti de toata lumea..inclusiv de justitie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s