Stabiliti standarde mai inalte!


Cand a descris de ce a avut (si inca are) atat de mult succes, Michael Jordan a spus, la un moment dat, ca unul dintre secretele sale a fost sa isi ceara lui insusi mai mult decat oricine altcineva ii va cere vreodata. A stabilit cu siguranta niste standarde foarte inalte. Daca vrem sa avem rezultate bune, trebuie sa stabilim exact asteptarile si apoi sa le depasim constant. Oricum , daca vrei rezultate exceptionale, trebuie sa lucrezi la nivelul asteptatarilor tale de la tine, nu la nivelul asteptarilor celorlalti.

O sa dau un exemplu, care poate fi considerat banal, dar chiar cred in el. Sa luam Jocurile Olimpice. Ne amintim cu totii (o perioada) cine a castigat aurul, argintul si bronzul, dar nu si persoana de pe locul patru. Diferenta dintre locul trei si patru, poate ca a fost foarte mica, dar foarte rar se vorbeste si despre cel de pe locul patru. Inca o data, diferenta dintre bun si extraordinar..

Data viitoare cand trimiteti un e-mail sau aveti o convorbire/intalnire de afaceri , opriti-va pentru un minut si ganditi-va ce va crede cealalta parte despre standardele voastre.. Ce ati putea face sa ridicati standardul, chiar si unui banal e-mail? S-ar putea sa dureze mai mult de un minut :), dar va garantez ca merita.

Respect tuturor!

P.S.: Post nou si pe Blogul de afaceri, astazi despre Incredere..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s