Nu e banc..desi e bun!


95% dintre români înteleg spontan limba moldoveneasca!!!

Un studiu demarat de comitetul pe probleme de lingvism al Uniunii Europene a relevat, în mod absolut surprinzator, ca 95.26% dintre români înteleg spontan limba oficiala a Republicii Moldova, respectiv, limba moldoveneasca.

Fenomenul este cu atât mai teribil cu cât limba în cauza este,  dupa cum probabil se cunoaste, una dintre cele mai noi limbi indo-europene, aparuta pe planeta de abia doua decenii, mai exact, în anul 1989.

Uluiti, cercetatorii britanici afirma ca singura explicatie plauzibila este ca românii sunt înzestrati genetic cu inteligenta deosebita, talent în comunicare si o profunda înclinatie spre limbi straine. Un argument invocat în sprijinul acestei teorii este si acela ca procentul de 4.74% din populatie care nu manifesta o asemenea întelegere spontana este reprezentat de minoritati nationale, în special, ungare, care de asemenea, nu înteleg nici limba româna.

Studiul a fost demarat de autoritatile europene în încercarea de a cuantifica necesarul de traducatori autorizati din limba româna în limba moldoveneasca.

Sursa: Ziua

Anunțuri

2 comentarii

  1. Aaaaa….am inteles…deci pot spuni ca ieu vorbiesc 4 limbi straini :Iengleza, Francieza, Italiana si Moldoveneasca.
    Sincer eu cried ca ne intelejem cu Moldovienii intotdeauna…mai ales cand discutam la o Galbina di Odobesti… 😛

  2. sigur nu e banc? eu m-am lamurit cu specialistii astia! le trec tot felul de minuni si studii prin cap, mai putin gloante 🙂

    am ajuns si noi precum grecii care afirmau ca limba lor e limba zeilor si ca orice nou nascut, indiferent din ce colt al lumii, va vorbi mai tarziu … greaca! hahaha! experimentul pe speta asta a esuat. puiutul de grec crescut langa o stana vorbea… limba oilor behehe :)))

    iar noi…ne-am nascut cu limba moldoveneasca in gura. nu inteleg cum de specialistii aia n-au constatat ca romanii inteleg si vreo 60% italiana! apropos de asta, italienii nu inteleg romana. chiar mi-am pus aceasta intrebare: de ce noi intelegem italiana care seamana f.bine cu romana iar feed-back-ul este zero sau aproape zero? presupun ca noi chiar suntem inteligenti, de aia merge totul anapoda. fiecare se crede mai dashtept decat celalalt! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s