PENTRU MANAGERI (DE SUCCES)


Oamenii sunt diferiti si cu siguranta exista diferente si intre un manager obisnuit si unul de top… Sa fie vorba de trasaturi native, chestiuni de experienta sau ceva ce poate fi insusit printr-un curs de pregatire?

Eu cred, ca, managerii de top, cei care au cu adevarat succes real, urmeaza un model comportamental ce include si aceste trei puncte:

1) nu ii forteaza pe subordonati sa fie ceea ce nu sunt. Au capacitatea de a descoperi talentele fiecarui individ in parte si stiu sa plaseze omul potrivit in locul potrivit, acolo unde respectivele talente se pot manifesta cel mai bine; cred ca asta e regula de aur in orice firma/organizatie profitabila si asta lipseste unor corporatii pentru a multumi si oamenii simpli si nu doar actionariatul….

2) definesc rezultatele care trebuie obtinute si apoi le lasa subordonatilor libertatea de a alege calea pentru a obtine acele rezultate;

3) sunt preocupati sa evite plafonarea oamenilor lor (ceea ce in multe corporatii doar se spune, realitatea fiind alta…oameni foarte buni fiind blocati mult ani in pozitii mediocre…). La anumite intervale fac schimbari, oferind oamenilor posibilitatea asumarii de sarcini noi, care le pot stimula dezvoltarea profesionala.

Reclame

2 comentarii

  1. îmi permit să mai adaug și că managerii de succes (leaderi de fapt, pentru că atunci când și inspiră, nu doar conduc, cred că trec la un alt nivel) sunt cei ce creează la rândul lor manageri de succes, fără a se teme că aceștia le-ar putea lua locul, ci din contră bucurându-se pentru succesul lor.

  2. adaugare aprobata 🙂 …si un element esential pt crestere profesionala este faptul ca succesul ar trebui sa fie transmis

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s